В нощта на 26 ноември Емили Хенд, 9-годишно израелско момиче от

...
В нощта на 26 ноември Емили Хенд, 9-годишно израелско момиче от
Коментари Харесай

9-годишно израелско момиче, смятано за мъртво, се върна у дома след 50 дни в плен

В нощта на 26 ноември Емили Хенд, 9-годишно израелско момиче от кибуц Беери, беше освободено от плен на терористичната групировка Хамас. Палестински бойци я заловиха по време на терористичната офанзива на 7 октомври и роднините й я смятаха за към този момент мъртва. 
Прочетете още
Guardian, представен от, разказа трогателната история за завръщането на младата израелка.

„ Емили се завърна при нас “, сподели татко й след прочувствена среща с щерка си в израелска болница.

А роднини споделиха, че не могат да намерят точните думи, с цел да опишат страстите си „ след 50 сложни и кошмарни дни “.

Как беше хваната Емили?

Малката израелка с ирландски корени Емили навърши 9 години на 24 ноември, само че не празнуваше със фамилията си, защото по това време беше в ръцете на терористите. Когато палестински бойци атакуват израелците на 7 октомври, Емили Ханд прекарва нощта в къщата на най-хубавата си другарка Гила Ротем Шошани. Двете девойки и майката на Гила са хванати, а няколко дни по-късно фамилията е известено, че Емили е умряла.

" Властите ни споделиха, че са намерили Емили. Тя била мъртва и това вероятно е най-хубавият вид. Всичко, което биха й предизвикали в Газа, щеше да е по-лошо от гибелта ", сподели татко й в изявление по това време.

Семейството на Томас към този момент оплака Емили, само че на 31 октомври израелските военни оповестиха, че момичето все още може да е живо.

Както се оказа по-късно, момичето е едно от 13 израелски и четирима тайландски жители, които Израел замени за 39 палестински пандизчии. По този мотив ръководителят на ирландското държавно управление Лео Варадкар разгласява обява, в която декларира, че Емили е „ изгубена и открита “.

„ Невинното момиче, което беше изгубено, към този момент е открито и върнато и страната ни въздъхна с голямо облекчение “, сподели той.

Но мненията на политика провокираха гневна реакция от израелския външен министър Ели Коен, който написа в обществените мрежи, че сходни изказвания са аморални.

" Г-н министър-председател. Изглежда, че сте изгубили своя честен компас и имате потребност от инспекция на действителността! Емили Хенд не е била " изгубена ", тя е била отвлечена от терористична организация ", акцентира Коен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР